۵ اشتباه رایج که باعث شکست یک رابطه ی عاطفی می شوند

دوست داشتن و عشق باعث می شود که حس کنیم چقدر زندگی شیرین است، چقدر زمان زود می گذرد و چقدر آن هایی که عشق را تجربه نمی کنند، از زندگی کردن محروم اند! اما شروع یک رابطه ی عاشقانه به معنی تداوم همیشگی آن نیست. همه چیز در این دنیا مراقبت می خواهد و اگر از آن ها مواظبت نشود، از دست می روند. عشق و دوست داشتن هم مستثناء نیست و کم نیستند شمار افرادی که یک رابطه ی پر شور را شروع کرده اند ولی کمی بعد به خاطر اشتباهاتی که مرتکب شده اند، از همدیگر جدا شده اند. در ادامه به ۵ اشتباه رایج در یک رابطه ی عاطفی که شما را به دره ی جدایی و شکست هدایت می کند، می پردازیم:

وابستگی بیش از حد و بی قید و شرط

شاید شنیده باشید که می گویند وابستگی خوب نیست، انسان باید به آنچه دوست دارد، دلبسته باشد. وابستگی به نوعی ضعف اشاره دارد که فرد نمی تواند زندگی اش را بدون فردی دیگر به خوبی ادامه دهد و این موضوع می تواند از دو جنبه مشکلاتی را ایجاد کند:

  • خود فرد به ضعف خود معترف است و معتقد است که بدون فرد دیگر ضعیف و بدون دفاع است. اگر فرد مقابل، سوء استفاده گر باشد، می تواند برای ادامه ی رابطه عاطفی، امتیازهای مختلفی را به سود خود در نظر بگیرد.
  • این موضوع از دید فرد مقابل نیز می توان چالش زا باشد، چرا که این حس که یک فرد همیشه باید پشتیبان و حامی باشد، گاهی اوقات می تواند بسیار استرس زا باشد.

لطفا اشتباه برداشت نکنید، منظور ما این نیست که نسبت به همدیگر بی تفاوت باشید! یک رابطه ی ایده آل رابطه ای است که حد تعادل در آن رعایت می شود. به همدیگر حس های خوب منتقل کنید و سعی کنید که “حمایت و علاقه به شیوه ی صحیح” را جایگزین “رفتارهای احساسی و غیر عاقلانه” کنید.

اجازه دادن به دیگران برای ورود به حریم شخصی تان

حریم خصوصی یکی از نیازهای اساسی زندگی هر فردی است پس اگر رابطه ی عاطفی را آغاز کردید، حتی اگر تابحال ارزشی برای حریم شخصی تان قائل نبودید، ازین به بعد باید از آن حفاظت و حراست کنید. البته این به این مفهوم نیست که با نزدیکان و دوستان تان صحبت نکنید، اما این را آویزه ی گوش هایتان کنید که در اکثر موارد صحبت درباره ی مشکلات با فردی که در آن زمینه تخصص و تجربه ندارد، نه تنها مفید نیست و مشکلات را حل نمی کند، بلکه ممکن است عواقب جبران ناپذیری را هم به همراه داشته باشد. پس در مواقعی که احساس می کنید راه درست را نمی دانید، از یک مشاور روان شناس با تجربه و متخصص کمک بخواهید.

بد گویی، بی احترامی و کوچک شمردن 

برخی از افراد، تا زمانی که با فردی دوست هستند، از آن فرد تعریف می کنند و وقتی کوچکترین مشکلی ایجاد می شود آن فرد، ضحاک مار به دوشی می شود که تمام بدی های دنیا را یک تنه دارد. یادتان باشد، هیچ انسانی کامل نیست و هر فردی، نقاط ضعف و قوت را با هم دارد. بنابراین سعی کنید بر روی نقاط قوت مانور دهید و نقاط ضعف هم را با کمک همدیگر به قوت تبدیل کنید. اینکه با دیگران درباره ی فرد مورد علاقه تان صحبت کنید، ایرادی ندارد ولی به این نکته دقت کنید که هر فردی، حریم خصوصی و احترام دارد پس اگر بحثی بین تان پیش آمده، احترام همدیگر را نگه دارید و از کوچک کردن همدیگر در جلوی دیگران و بدگویی کردن اکیدا خودداری کنید.

واکنش به صورت غیر مستقیم ( اگر به در می گویید که دیوار بشنود ! )

اگر در بحثی نمی توانید آنچه را که مد نظرتان است به صورت مستقیم بیان کنید و به راه های دیگری مثل داد زدن، جیغ کشیدن، قطع کردن تلفن، سکوت و بی محلی و یا لجبازی و تلافی روی می آورید، بایستی خدمتتان عرض کنیم که با این کارها روز به روز از فردی که به او علاقه دارید، فاصله خواهید گرفت. همان قدر که شما از فرد مقابل تان توقع احترام دارید، باید احترام بگذارید، پس دست از این کارها بردارید و اگر در زمینه ای به مشکل خوردید، به قصد بر طرف کردن مشکل، با هم با صبوری، صادقانه و کاملا مستقیم صحبت کنید.

کنترل گر بودن ( اگر مدام می گویید که این کار را بکن و آن کار را نکن ! )

هیچ کس دوست ندارد که مدام تحت کنترل باشد. توجه به اندازه به یکدیگر نشانه ی دوست داشتن است ولی اینکه فردی تمامی تمرکز و حواسش را به فردی دیگر معطوف کند و تمامی حرکات او را زیر سوال ببرد، می تواند تا حدی کلافه کننده باشد. اگر فکر می کنید با گفتن “این کار را بکن و آن کار را نکن”، آن فرد دیگر آن کارها را انجام نمی دهد، ممکن است سخت در اشتباه باشید چرا که اولین گام برای انجام دادن یا ندادن یک کار، “پذیرش توسط خود فرد” است. از کنترل کردن همدیگر دست بردارید و سعی کنید رابطه ی عاطفی تان را به سمت یک “رابطه ی تکامل یافته” پیش ببرید.

در نهایت اگر به مشکلی خورده اید که نمی دانید باید چه کنید پیشنهاد می کنیم، با یک مشاور متخصص خانواده صحبت کنید و بخواهید که شما را راهنمایی کنید.

[postbox2 txt=”در زمینه روابط عاطفی، ازدواج و زندگی مشترک”]

راهنمای مطالعه
تماس با مشاور تماس با مشاور تماس با مشاور
تماس با مشاور تماس با مشاور تماس با مشاور